Ілюстрація / REUTERS

Компанія MAIN Group Ukraine побудує в Дніпрі сонячну електростанцію потужністю 85 МВт за майже 90 млн євро.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Дніпровської міськради, домовленість про це було досягнуто вчора під час зустрічі міського голови Бориса Філатова з керівниками компанії.

Будівництво електростанції проектною потужністю 85 МВт розпочнеться у 2019 році на околиці міста, біля житлового масиву Ігрень.

Відео дня

«Це буде одна з найпотужніших сонячних електростанцій в Україні. Під будівництво станції ми передаємо 175 га землі в оренду на двадцять п’ять років», - зазначив Філатов.

За підрахунками фахівців, станція зможе забезпечити електроенергією близько 180 тис. домогосподарств – кілька великих мікрорайонів.

Реалізація проекту дозволить створити 200 нових робочих місць.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні відкрили першу сонячну електростанцію (фото)

За словами мера Дніпра, необхідна документація для будівництва буде готова до кінця поточного року. В цей же термін Дніпровська міськрада своїм рішенням має виділити земельну ділянку.

Також стало відомо, що до будівництва сонячної електростанції у Дніпрі компанія MAIN Group Ukraine планує залучити індійських партнерів.

Довідка УНІАН. MAIN Group Ukraine – компанія, створена у 2010 році. Головним її акціонером є французька компанія Ribour Participations, головним власником – Ingeliance Group (Франція).

З 2013 року компанія активно розвиває проекти альтернативної енергетики, зокрема промислові сонячні електростанції.