В Німеччині заявляють, що Україна має великий потенціал для змін в екологічній сфері / studentperspectives.wordpress.com

Україні потрібна "зелена революція", і є великий потенціал для змін не тільки у вигляді ресурсів, а й у вигляді ноу-хау.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив голова Фонду Генріха Белля, близького до партії "Союз-90/Зелені", Ральф Фюкс.

"В Україні є необхідність такої трансформації. І є великий потенціал для змін не тільки у вигляді ресурсів, а й у вигляді ноу-хау. Зараз в Україні жива активна дискусія, цікавий ландшафт стартапів, які працюють у цій сфері. І важливо створити в цій галузі привабливі умови та не забувати, що саме під час ось таких криз існують можливості почати ефективно працювати", - каже він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна та екологія: чим запам'ятався рік, що минає

А що стосується уваги інвесторів до розвитку відновлювальних джерел енергії, то політик каже, що все залежить від політичних умов.

"Важливий фактор - це надмірні субсидії для компаній, які видобувають газ та вугілля. Потрібні дуже чіткі політичні вказівки на розширення "зеленої енергетики". Потрібні чіткі гарантії з боку держави приватному сектору щодо підтримки цього сектору. Якщо будуть політичні рамки, то Україна отримає достатньо міжнародних інвесторів", - резюмував Фюкс.