Ілюстрація / REUTERS

Україна за останні три роки залучила більш як 700 млн євро у нові потужності з виробництва альтернативної енергетики. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань енергоефективності та енергозбереження.

«За останні три роки в Україні суттєво удосконалено законодавче поле для гравців ринку відновлюваних джерел енергії. Бізнес активізувався, а інтерес інвесторів до України зростає. У результаті за 3 роки залучено більше 700 млн євро у нові потужності з виробництва «чистої» енергії», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що голова Держенергоефективності Сергій Савчук обговорив нові можливості впровадження проектів «чистої» енергетики в Україні з представниками китайської інвестиційної компанії Сhina Nuclear Energy Technology Corporation Limited, її дочірньої компанії CNI Energy Engineering Co. Ltd., а також компанії BGR Group.

Відео дня

Читайте такожШвейцарський виробник сонячних панелей хоче налагодити виробництво в Україні

Китайські інвестори висловили зацікавленість в українському ринку для впровадження своїх проектів. Українське відомство має намір надати їм для детального вивчення актуальну інформацію щодо діючих в Україні законодавчих стимулів та потенційних проектів «чистої» енергетики. Також сторони планують опрацювати питання підписання меморандуму про співпрацю щодо сприяння розвитку відновлюваної енергетики в Україні із залученням новітніх технологій та інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2017 року Верховна Рада ухвалила закон, яким встановлено тариф на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел, на рівні 90% тарифу на теплову енергію, отриману при спалюванні природного газу, що створює додаткові стимули для заміщення газу альтернативними видами палива.