Конкурс серед ведмежат у нацпарку Катмай проводили вперше / фото twitter.com/KatmaiNPS

У національному парку і заповіднику Катмай, розташованому в південній частині американського штату Аляска, напередодні щорічного "Тижня товстих ведмедів" обрали найтовстіше буре ведмежа.

Результати голосування національний парк оприлюднив 25 вересня на своїй сторінці у Twitter. Переможцем стало дитинча під номером 132: ще до року воно вже набрало 27 кілограмів.

Змагання проводяться серед дорослих ведмедів з 2014 року, проте конкурс серед ведмежат відбувався вперше. У ньому взяли участь чотири малюки. Тепер переможцю належить позмагатися зі старшими побратимами: нове голосування триватиме з 29 вересня до 5 жовтня.

"Чи зможе цей апофеоз милості конкурувати з чудовиськами вищої ліги?" - Розмірковують у нацпарку.

Торік у конкурсі серед старших ведмедів переміг звір під номером 747. Він важив 635 кілограмів. Хоча визначення переможця відбувається на око, адміністрація парку вважає, що ведмідь переміг заслужено. За їхніми словами, він став настільки товстим, що був готовий впасти у сплячку ще влітку, але продовжив їсти та до вересня живіт ведмедя вже волочився по землі.

Нацпарк Катмай відомий своєю популяцією бурих ведмедів - найбільшою з популяцій під охороною. На території парку живуть близько 2 100 - 2 200 ведмедів. Для спостереження за ними в парку встановлено веб-камери.

Вас також можуть зацікавити новини: