Учений повідомив, що це найдрібніша чайка у світі / фото facebook.com/rusevivan

На Одещині у національний природний парк "Тузловські лимани" прилетіли понад 1 тис. найменших у світі чайок.

Про це у Facebook повідомив доктор біологічних наук, співробітник природного парку "Тузловські лимани" Іван Русєв.

Він зазначив, що в заповіднику зараз пора масового лету комарів-дзвінців. Їхні великі зграї та їх личинки (мотиль) приваблюють як корм птахів.

Відео дня

"Серед них – птах, який пролітає через нацпарк, – маленька чайка. Тільки на кордоні Тузловської Амазонії вже кілька днів харчуються комарами та мотилем понад тисячу птахів. Цей вид чайок схожий на мініатюрний варіант озерної чи чорноголової чайки, але відрізняється, крім розміру, забарвленням голови та крил", - написав учений.

Він повідомив, що це найдрібніша чайка у світі (довжина тіла – до 27 см) і одна з найелегантніших – вона неймовірно легко літає. В Україні ця чайка спорадично гніздиться колоніями на Поліссі, у гирлі Дніпра. Крім комарів та їхніх личинок, харчується переважно комахами, яких часто ловить у польоті; меншою мірою рибою, дрібними ракоподібними та молюсками.

"Зараз неймовірна синергія армії птахів, разом із рослинами, водами, світанками – всі, на всіх фронтах, своєю потужною та позитивною енергетикою допомагають українцям у боротьбі з орками", - наголосив Русєв.

Довідка УНІАН. "Тузловські лимани" - національний природний парк, розташований в Одеській області. Створений 1 січня 2010 року. Площа – 27 тис. 865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих у парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, згідно з Рамсарською конвенцією, з особливим охоронним режимом.

фото facebook.com/rusevivan
фото facebook.com/rusevivan
фото facebook.com/rusevivan

Вас також можуть зацікавити новини: