фото ua.depositphotos.com

Лобіюючи інтереси певного кола осіб та перекладаючи на бізнес відповідальність за стан довкілля, так звані «еко-активісти» замовчують реальні екологічні проблеми, як, наприклад, забруднення води та повітря чи неконтрольована вирубка лісів, які з початком пандемії тільки загострилися.

Таку думку висловили представники професійної спільноти екологів, йдеться у сюжеті «5 каналу»

Фахівці наголошують, що крім давно відомих проблем, з початку пандемії та, як наслідок, потужної роботи фарміндустрії, значно погіршилася якість води. Тож без комплексної програми та фахового контролю за цією проблемою на країну чекає екологічне лихо.

Відео дня

«Стан водного ресурсу сьогодні в Україні залишає бажати кращого. Через повітря, через воду, що взагалі дуже поширене питання, ми приймаємо наслідки недоброго добросусідства. Є вже перші дані скрінінгу по Дніпру і, вибачте, там ліки просто зашкалюють... Тобто це все нікуди не дівається, тому що очисні не здатні очистити від цих речовин», – констатувала експерт ПАЕУ Мар'яна Гінзула.

Втім, попри наявність реальних екологічних проблем, фахівці вкотре обурюються через маніпуляції, покликані замість вирішення важливих проблем знаходити «крайніх».

При цьому, переконані фахівці в галузі екології, завдяки подібним маніпуляціям чимало так званих «експертів» лобіюють інтереси певного кола осіб, паралельно задля замовчування реальних проблем суспільства намагаючись перекласти відповідальність за екологічні лиха на бізнес чи підприємців.

«Маніпуляцій в сфері охорони навколишнього середовища дуже багато. Якщо ті чи інші ініціатори певних акцій на меті не мають покращення стану довкілля, то, звісно, за цим стоять політичні або економічні інтереси. Українцю дуже важко зрозуміти, чи це реально загроза, чи це створена нова активність на боротьбу когось проти когось», – заявила президентка Асоціації екологів України Людмила Циганок.