antikor.com.ua

Державні банки продовжать видавати екологічні кредити промисловим підприємствам з метою зменшення кількості викидів в атмосферу. Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів з посиланням на керівника міністерства Остапа Семерака.

Читайте такожУкраїна має поступово відмовлятися від вуглецевого сценарію розвитку – міністр екології

«Держава продовжить видавати екокредити підприємств-забруднювачів на встановлення сучасного обладнання», - сказав він.

Відео дня

За словами Семерака, видача державними банками таких кредитів дає змогу істотно поліпшити стан повітря і зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

«Вже є перші кредити в Запоріжжі, зараз ми ще 20 кредитів опрацьовуємо по всій іншій території. І для мене це теж успіх: коли підприємці кажуть, що не можуть поставити новий фільтр, що у нас немає коштів, а ми пропонуємо кредитні ресурси, і протягом року цей фільтр встановлюється і на 20% зменшуються викиди саме по цій трубі на металургійному підприємстві», - сказав міністр, додавши, що екокредит вже отримав один з найбільших меткомбінатів «Запоріжсталь».

Як повідомляв УНІАН, Мінекології і державний "Укргазбанк" наприкінці вересня 2016 року підписали меморандум про співпрацю, в рамках якого планується реалізація ряду проектів, що мають екологічну складову і спрямовані на підвищення енергоефективності, розвиток відновлюваної енергетики, скорочення шкідливих викидів і розвиток екологічної інфраструктури в Україні.

За словами голови правління «Укргазбанку» Кирила Шевченка, для кредитування проектів екологічного напряму в банку діє пільгова відсоткова ставка, яка стартує з 7-7,5% за доларовими запозиченнями і з 6,5% - в євро.

У середині січня 2017 року «Запоріжсталь» отримала перший экокредит у розмірі 1 млн дол. на встановлення газоочисної системи в рамках співпраці Мінекології та «Укргазбанку».