Певний час птахи перебували у тісних клітках без їжі та води / фото Мінекології

Загиблі щиглики, яких вилучили у контрабандиста у Борисполі, могли померти через переповнені клітки.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила начальник управління біорізноманіття Міністерства екології Ганна Богданович. 

За її даними коли птахи були у прикордонників, Мінекології вилучило одну партію птахів. В результаті обстежень вони з'ясували, що птахи були виловлені з дикої природи. У зв'язку з цим було ухвалено рішення випустити щигликів. 

Читайте такожКонфіскованих у "Борисполі" щиглів випустили на свободу (відео)

Однак 67 птахів загинуло. Це могло стати результатом переповнених клітин. 

"67, на мою думку, загинули від того, що були перезаполнен ці клітини. Тому вони залишилися, як речовий доказ на митниці і будуть належним чином представлені як факт. Хто буде покараний? На мою думку, в першу чергу, були порушені умови транспортування птахів. Даних про спільників немає", - сказала Ганна Богданович. 

Також вона повідомляє про те, що в момент випуску птахів на волю близько 80% відразу вилетіло. У клітинах залишилися тільки ті птахи. які були мокрими. Це пов'язано з тим, що клітини були переповнені. Також відомо, що ці щиглики є видом родини в’юркових і вони охороняються Пермською конвенцією. 

Птахів, яких без дозвільних документів намагалися вивезти в Йорданію, орнітологи випустили у лісі / фото Мінекології

Нагадаємо, прикордонники в Борисполі не пропустили і вилучили живий вантаж у вигляді 1 тис. 600 щигликів. Їх намагалися незаконно вивезти з України в Йорданії. З моменту вилучення птиці перебувають на території кінного клубу "Магнат", який знаходиться під Києвом.