Біля узбережжя ОАЕ і раніше знаходили загиблих морських ссавців \ epaa_shj

Тушу 12-метрового тропічного кита, або смугастика Брайда, виявили біля острова Сір-Бу-Наїр біля узбережжя емірату Шарджа (ОАЕ).

Читайте такожУ Японському морі катер зіткнувся в воді з китом: постраждали понад 80 людей

Мертвий ссавець був відбуксований на берег, щоб експерти змогли встановити точну причину загибелі тварини, повідомляє thenational.ae.

Відео дня

Доктор Ада Натолі, засновник UAE Dolphin Project, заявила, що з грудня 2018 року по теперішній час в Арабських Еміратах були зареєстровані три випадки загибелі китів. За її словами, останній знайдений кит, швидше за все, загинув при зіткненні з судном.

Біля узбережжя ОАЕ і раніше знаходили загиблих морських ссавців. У червні 2017 року на узбережжя емірату Фуджейра був знайдений мертвий 20-метровий кашалот. А в листопаді 2017 року біля узбережжя емірату Шарджа був виявлений труп величезного синього кита, найбільшої тварини на планеті.

Доктор Натолі також зазначила, що вкрай важливо, щоб морська та портова влада, а також природоохоронні організації працювали разом, щоб з'ясувати, як і чому відбувається загибель китів. На думку зоозахисниці це допоможе звести кількість таких інцидентів до мінімуму.