Про створену російськими бізнесменами тюрму для 80 білух і 10 косаток стало відомо восени / скріншот

Жан-Мішель Кусто - син відомого океанографа Жака-Ів Кусто - прибув до міста Находка Російської Федерації рятувати з неволі білух і косаток.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Долею тварин західні екологи, вчені та знаменитості, серед яких Леонардо Ді Капріо та Памела Андерсон, переймаються вже кілька місяців.

Читайте такожЛеонардо Ді Капріо закликав звільнити косаток і білух, яких тримають у полоні в Росії

Про створену російськими бізнесменами тюрму для 80 білух і 10 косаток стало відомо восени. Тварин упіймали для продажу до дельфінаріїв. Однак, зооактивісти забили на сполох - через погані умови утримання китів, четверо з яких загинули. Справа набула розголосу, після чого російські слідчі відкрили провадження.

Нині Жан-Мішель Кусто зголосився допомогти випустити білух і косаток на волю. Каже, процес тривалий, але він має надію, що тварини зможуть повернутися додому.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня Міжнародний проект з морських ссавців (IMMP) зажадав від російської влади повернути тварин, які перебувають у полоні в Примор'ї, у їх природне середовище проживання. Організація висловила готовність допомогти російській владі та науковій спільноті країни в цій операції.

За словами представників IMMP, нинішні умови утримання становлять загрозу для китоподібних. У числі підписали лист - дослідник Жан-Мішель Кусто, син відомого французького океанографа Жака-Іва Кусто.

Нагадаємо, Леонардо Ді Капріо заснував фонд, який займається захистом тварин.