hq-wallpapers.ru

Як повідомляє Delfi, природоохоронці ледь встигають рятувати їх, остання операція була проведена у другий день католицького Великодня.

Так, завідувач відділу охорони навколишнього природного середовища Державної служби охоронюваних територій Нериюс Житкявичюс під час прогулянки по пляжу в Мелнразі помітив викинуте на берег дитинча тюленя.

"Ми гуляли з дружиною вздовж моря і там, недалеко від молу, було багато водоростей, були шукачі бурштину...Але найголовніше, що підійшла людина і запитала, чи бачили ми тюленя. Тоді він показав сфотографованого тюленя і показав, де його бачив. Ми пішли до молу, кілька разів обійшли навколо, але не знайшли його, а виявляється, що він добре замаскувався, не ворушився, але був живий, його було складно помітити", - розказав співрозмовник.

Відео дня

"Люди вже подзвонили всім, кому треба, щоб викликати допомогу. Незабаром приїхали фахівці, вони поклали дитинча в спеціальну сітку і відвезли в Морський музей. Люди просили назвати його Великісом", - продовжив він.

Начальник Клайпедського відділу інспекції охорони дикої природи Віталіс Марозас сказав, що в цьому році врятували вже не одного тюленя.

"З п'ятниці врятували вісім дитинчат. Ця Пасха була плідною, але, наскільки мені відомо, одного дитинчати не вдалося врятувати. Про тварин піклуються працівники Морського музею, вони годують їх, ростять, щоосені ми відпускаємо їх у море", - сказав Марозас.

Читайте також97% тварин Арктики постраждають від глобального потепління

Завідувач відділу акваріума Морського музею Саулюс Каралюс сказав, що так багато тюленів з'явилося через теплу зиму.

"Музей став своєрідним центром реабілітації, хоча ще немає спеціального приміщення для догляду за тваринами, на нашій базі є скромне приміщення, в якому створені певні умови для утримання цих тварин. Особливо важлива перша стадія, коли тварини бувають ослабленими і виснаженими. Найвідповідальніші - перші тижні, якщо вдається поставити їх на ноги, вони відправляються в басейни, там умови для них краще. Коли вони можуть вже нормально брати рибу, проблеми кінчаються. Коли тюлені підростають їх переводять на рибу, щоб вони самі могли її ловити, тоді їх можна випустити на волю. На це потрібно кілька місяців", - розповів Каралюс.

"Я думаю, що в цьому році велика їх кількість пов'язана з тим, що не було нормальної зими. Найближче місце їх розмноження - Ризька затока. Там у нормальні зими формується лід, дитинчата спочатку бувають на льоду, потім потрапляють у воду, де їх навчають ловити рибу. В цьому році, швидше за все, не було нормального льоду, тому більше таких дитинчат, які опинилися у воді. Їх залишають напризволяще, вони слабшають, люди знаходять їх на березі", - продовжив він.