Невелика популяція / DNP/Freeland/Panthera

В одному з парків Таїланду знайдена нова популяція індокитайського тигра — як дорослих особин, так і дитинчат.

Як повідомляє телеканал National Geographic, індокитайський тигр (лат. Panthera tigris corbetti) має помітні відмінності від інших видів тигрів. З максимальною довжиною до 2,85 м він менше за бенгальського і амурського. Його шкура темніша, а смуги — коротші і вужчі. У минулому індокитайський тигр мешкав в Камбоджі, Лаосі, Бірмі, Малайзії, Таїланді і В'єтнамі, але зараз вид знаходиться на межі повного зникнення. До цього часу вченим відомо лише про 220 особин, що живуть в Таїланді та М'янмі; в інших країнах рідкісні тигри були винищені.

«Розуміючи важливість природоохоронних заходів, уряд Таїланду за підтримки екологів давно веде активну боротьбу з браконьєрством. Одним з результатів стало відновлення популяції тигрів. Як повідомляє організація з протидії незаконній торгівлі тваринами Freeland and Panthera, в одному з парків східній частині Таїланду фотоловушки зафіксували існування нової, не відомої раніше групи індокитайського тигра», – повідомляє телеканал.

Читайте такожМисливський інстинкт переміг: гладкі тигри з китайського заповідника вполювали дрон (відео)

Відзначається, що його популяція невелика: всього кілька дорослих особин, однак наявність шести дитинчат дає надію на виживання виду в майбутньому.

«Ця новина не що інше, як справжнє диво», — прокоментував відкриття директор програми із захисту тигрів Panthera Джон Гудріч. Нагадавши, що браконьєри залишаються загрозливим фактором, він пообіцяв посилити охорону території, де виявлені нові представники рідкісного виду тигрів.