12 жовтня на Яворівщині урочисто відкрили ведмежий притулок «Домажир», що являє собою унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів, яких вдалося забрати з готелів, ресторанів, пересувних зоопарків та цирків для реабілітації та відновлення природнього балансу тварин.. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Читайте такожНа Львівщині створять ще один національний природний парк

"У "Домажирі" умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин. На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тис квадратних метрів", - розповідають у прес-службі.

Зараз у притулку перебувають 6 ведмедів, навесні «Домажир» зможе прийняти ще 12 тварин. Поміж вольєрами збудовані спеціальні туристичні доріжки, тож всі охочі відтепер мають змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі.

Читайте такожReuters показало щасливе життя ведмедів у притулку біля Житомира (фоторепортаж)

Створення об’єкту почалось ще у червні 2014 року. За словами директора ведмежого притулку Ігоря Николина, загальна територія притулку – більше 20 га.

Як повідомляв УНІАН, на початку 2017 року в Україні запустили програму реабілітації бурих ведмедів, врятованих з цирків та приватних зоопарків.