Після першої провальної спроби врятувати лелеку в селі Підгірці, який через травми не полетів до вирію разом зі своїми родичами, жителі села вирішили не здаватися, йдеться в сюжеті ТСН.

Тиждень тому птах злякався скупчення людей і покинув гніздо. Односельці вже втратили надію, але за два дні лелека повернувся.

Читайте такожДо "найромантичнішого" лелеки Артура повернулася його подруга (відео)

Відео дня

До другої спроби зняти птаха з гнізда селяни готувалися ґрунтовно. Господар подвір'я, на якому чорногуз оселився, продовжив підготовку до рятувальної операції: годував птаха в гнізді, привчав до свого голосу та тренував себе до підйому.

Повторну операцію проводили вночі, коли птах мав спати, долучили важку техніку. До гнізда чоловік піднявся за допомогою будівельного крану, але зрештою птаха змогли зняти.

До весни врятований лелека житиме в курнику у місцевої мешканки - саме ця жінка знайшла влітку травмованого молодого птаха. Щоб він не втік на холод - йому підрізали махові пір'я, які до весни мають переліняти і їх замінять нові неушкоджені. Селяни ж вірять, що навесні лелека все ж зможе об'єднатися з іншими птахами, які повернуться після зимівлі в теплих краях.