Сміття незаконно скинули у лісі / фото: kv.npu.gov.ua

У Волинській області на вимогу прокуратури накладено арешт на 4 автомобілі київської реєстрації, які вивантажили в лісі львівське сміття. Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Волинської області, вантажівки з причепами працівники патрульної поліції зупинили ніч на 9 травня на території лісового масиву Берестечківського лісництва неподалік села Піски Горохівського району.

Читайте такожНа Харківщині за добу погасили 11 смітників і ділянок сухостою (фото)

«Невідомі особи, використовуючи 4 вантажні транспортні засоби з причепами, незаконно розвантажили тверді побутові відходи, привезені з міста Львова, чим створили небезпеку для довкілля», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У відомстві зазначили, що вантажівки з причепами зупинено працівниками патрульної поліції неподалік від попереднього місця розвантаження сміття, коли вони приїхали розвантажувати наступну партію. Нині автомобілі перебувають на майданчику тимчасового зберігання транспортних засобів Горохівського відділу поліції.

Сьогодні, 12 травня, на вимогу прокурорів на ці автомобілі накладено арешт. У кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Як додали у секторі комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області, вантажівки відповідно до товаротранспортних накладних, мали перевезти сміття зі Львова до Києва, проте розвантажили його на Волині, на території колишньої військової частини. Усі автомобілі - це два DAF, Volvo та Scania мають київську реєстрацію і належать одному з підприємців Києва.