На Одещині затримали партію заражених гранатів / фото УНІАН

В Одеській області в партії привезених з Туреччини гранатів вагою понад 20 тонн виявлено середземноморську плодову муху.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Держпродспоживслужби України в Одеській області, середземноморську плодову муху (Сeratitis capitata Wied) було виявлено 6 листопада під час проведення фітосанітарного контролю імпортних вантажів.

Управлінням фітосанітарної безпеки було вжито низку заходів із затримання зараженого вантажу.

Відео дня

Читайте такожДержпродспоживслужба думає, як повернути постраждалих через бюрократію "чорноморських" овець (фото)

Довідка УНІАН. Середземноморська плодова муха (Ceratitis capitata) - вид мух-пестрокрилок (Tephritidae), є небезпечним шкідником плодових культур. Личинки пошкоджують плоди понад 200 видів рослин.

Пошкоджені личинками плоди передчасно обпадають. У місцях пошкодження м'якоть плодів руйнується, хоча зовні вони зберігають здоровий вигляд. Під час яйцекладки пошкоджується шкірка, що сприяє гниттю плодів і розвитку цвілі. У районах поширення виду, у разі його масового розмноження, муха може повністю знищувати урожай плодів, овочів і винограду.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня з України до Туреччини відправили вантаж із понад 300 вівцями, а вже 12 жовтня їх повернули назад. Офіційно Туреччина не пояснила причину повернення вантажу з вівцями.

Тварини близько двох тижнів перебували у закритій вантажівці без води та їжі в морському порту «Чорноморськ» в Одеській області. Багато овець були в тяжкому стані, деякі померли.