Сільгоспвиробництво в Україні зросло на 5,9% / фото УНІАН

Зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-вересні поточного року становило 5,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомила Державна служба статистики України.

Читайте такожВ українських селах все менше корів: експерти дають невтішні прогнози

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період збільшили виробництво на 12,9%, а господарства населення - зменшили на 1,4%.

Відео дня

Згідно з повідомленням, виробництво рослинницької продукції за дев'ять місяців цього року зросло на 7,5% порівняно з січнем-вереснем минулого року. Зростання виробництва цієї продукції на сільгосппідприємствах становило 14,9%, при цьому скорочення в господарствах населення становило 0,8%.

За даними Держстату, виробництво тваринницької продукції в Україні в січні-вересні цього року збільшилося на 1,7% порівняно з січнем-вереснем 2018 року. Зростання виробництва на сільгосппідприємствах становило 6,9%, при цьому в господарствах населення виробництво тваринницької продукції скоротилося на 2,9%.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію c тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, зростання сільгоспвиробництва в Україні в 2018 році становило 7,8% порівняно з 2017 роком. Зокрема, сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво на 12,1%, а господарства населення – на 2,2%.