В Україні запрацює ринок землі / фото УНІАН

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко має сумніви, що до кінця цього року Верховна Рада ухвалить закон про ринок землі.

Читайте такожЗа роки мораторію на продаж землі вкрадено 750 тисяч гектарів - Мілованов

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

Відео дня

За словами Корнієнка, "до Нового року ми заледве чи його приймемо. Можливо, візьмемося за його розгляд, але якщо ми зайдемо в розгляд питання, то не зможемо розглядати інші законопроекти».

Він нагадав, що до законопроекту надійшло понад 4 тис. правок, з яких, за інформацією депутатів, понад 3 тис. будуть виноситися на підтвердження, а "це приблизно по 2 хвилини на правку, і це 6 тис. хвилин... або приблизно 100 пленарних днів".

Як сказав Корнієнко, "порадимося з колегами", які були депутатами в минулому скликанні, як вирішувалася ситуація при ухваленні Виборчого кодексу, "може, якийсь їх досвід візьмемо, бо там було теж 4 тис. правок".

За його словами, керівництво парламенту та апарат "вже розмірковують, як правильно побудувати роботу Верховної Ради, що б в принципі не зірвати процес законодавчо і вирішити це надважливе для українського народу питання".

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня Верховна Рада проголосувала за роботу в пленарному режимі у четвер, 12 грудня, щоб ухвалити закон про ринок землі.