Ілюстрація REUTERS

Зупинка поставок зернових та інших основних експортних позицій України може призвести до банкрутства підприємств, тому уряд має прийняти зважене рішення, які товари слід заборонити вивозити з України під час карантину.

Читайте такожЕксперти прогнозують скорочення виробництва сільгосппродукції в Україні

Про це на своїй сторінці в Facebook написав президент "Українського клубу аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

Відео дня

"Хочеться вірити, що уряд прийме зважене рішення і не накладе заборону на основні експортні позиції для українських аграріїв, такі як зернові та олійні культури, рослинна олія та м'ясо птиці, це може повністю зупинити галузь і призвести до банкрутства сотні, якщо не тисячі підприємств, і позбавити тисячі, якщо не сотні тисяч людей робочих місць", - написав він.

При цьому експерт підкреслив, що якщо в США і Євросоюзі держава компенсує експортерам збитків через припинення поставок, то експортерам агропродукції з України на це не варто сподіватися.

Також Він закликав не забувати, що незабаром в Україні стартує посівна кампанія.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

16 березня президент України Володимир Зеленський закликав уряд заборонити експорт окремих продуктів харчування, поки що Кабмін не сформував перелік таких товарів.