Ілюстрацію REUTERS

Європейський Союз визнав українську систему сертифікації насіння еквівалентною вимогам ЄС.

Читайте такожУкраїна експортувала понад 47 мільйонів тонн зернових

Про це з посиланням на рішення Єврокомісії від 7 квітня повідомила прес-служба "Українського клубу аграрного бізнесу".

Відео дня

"У даному документі зазначено, що за результатами проведення Єврокомісією експертизи законодавства, в Україні діють норми, що забезпечують той самий рівень і порядок експертизи насіння, ідентифікації, його маркування і контролю, що й в ЄС", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в рішенні Єврокомісії йдеться про доцільність визнання українського насіння та вирішенні їх обігу на території ЄС, а також про стимулювання торгівлі між Україною та ЄС насінням.

Ілюстрація REUTERS

Також в документі зазначається, що інвестування європейських компаній у вирощування насіння в Україні дозволить диверсифікувати виробничі потужності по всій Європі й скоротить ризики виробництва в одній кліматичній зоні, а визнання еквівалентної системи сертифікації сприятиме підтримці постійного постачання високоякісного насіння до ЄС.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році українські насіннєводи закликали представників Європейського Союзу в Україні посприяти швидкому визнанню еквівалентності системи сертифікації українських насіння з вимогами ЄС.

За оцінками Насіннєвої асоціації України, потенціал експорту українського насіння досягає 100 мільйонів доларів, при цьому частка експорту в ЄС може зрости до 10% практично з нуля.

Ілюстрація REUTERS