Через активний експорт Україною вершкового масла зростають ціни / фото ua.depositphotos.com

Внаслідок активного експорту вершкового масла вітчизняного виробництва ціни на нього в Україні зростають, заявляють експерти дослідницької компанії Infagro.

"Основною причиною передбачуваного цінового зростання є не по сезону активний його експорт унаслідок вигідніших цін у порівнянні з внутрішніми", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загалом за 2021 рік, попри значне скорочення виробництва та імпорту, експорт масла скоротився лише на 4% до 10,9 тис. т. У грудні найбільше українського масла поставлялося у Казахстан (33%), Молдову (30%), Азербайджан (12%), Грузію (11%) та Ізраїль (6%). Загалом за минулий місяць з країни вивезено майже 1,6 тис. т товару.

Відео дня

Читайте такожЗбитки від продажу "молочки" молокопереробники хочуть покрити коштом фермерів

"У Європі та Білорусі ціни на вершкове масло відкотилися вниз, а ось українське масло незмінно дорожчає. І ціни на нього зростатимуть доти, доки не стане вигідно його завозити з-за кордону", - спрогнозували експерти.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня уряд заборонив встановлювати торговельну націнку понад 10% на низку харчових продуктів, серед яких масло вершкове жирністю 72,5%.

Вас також можуть зацікавити новини: