Експерти не виключають, що договори з трейдерами не будуть підписані / Фото УНІАН

В Україні очікується подорожчання сухого молока, оскільки сезон виробництва цього продукту вже закінчується, а попит на нього залишається на тому ж рівні.

Про це повідомляє «Інфагро».

Читайте такожЦіни на томати в Україні за рік піднялися 

Відео дня

«Імпортери не поспішають збільшувати ціну на товар, на внутрішньому ринку вартість сухого молока поступово зростає. Робляться сезонні закладки, дехто притримують товар на складі, розраховуючи на подальше зростання цін», - пояснюють експерти.

Пошук нових ринків

На думку експертів, якщо найближчим часом трейдери не збільшать ціни на українське сухе молоко для далекого зарубіжжя, то українські продавці припинять підписувати з ними нові контракти та будуть шукати точки збуту в країнах СНД.

«Попри істотне скорочення пропозиції дешевого молока від населення, в першому півріччі в порівнянні з цим же періодом минулого року, молочні заводи змогли збільшити випуск сухого знежиреного молока на 17% до 21 тис. т», - констатують аналітики.

Падіння виробництва

Виробництво сухого цільного молока через слабкий попит, перш за все зовнішній, скоротилося у два рази до 5,2 тис. т.

«У попередні місяці виробничі показники по сухому молоку ще були досить високими, а в липні випуск товару однозначно впав. Цей фактор теж позначається на збільшенні цін», - підсумували фахівці.

Що відбувається з цінами

  • 30 липня 2020 року стало відомо, що ціни на томати в Україні за рік піднялися у два рази.
  • 16 липня 2020 року експерти заявили, що дешевих кавунів цього року не буде. Урожай в цьому сезоні буде нижчим, ніж в попередні роки, через вплив погодних факторів і економічної ситуації, викликаної карантинними обмеженнями; а ціни на кавуни у 2020 році будуть до 20% вище, ніж роком раніше.
  • 15 липня 2020 стало відомо про те, що 60% нового врожаю яблук пропало через холодну весну і тривалих дощів. За прогнозами експертів, і без того високі ціни на українські яблука, до осені піднімуться ще вище.
  • На початку липня 2020 року експерти прогнозували, що в цьому році на українському ринку не буде білоруських овочів, отже, збити ціну на картоплю не вийде. Також, на ринку не буде білоруського часнику і цибулі. Очікувалося, що ціна на борщовий набір підніметься мінімум в півтора рази.