Українським фермерам обіцяють допомогу / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Одеської області повідомив, що програму "доступні кредити 5-7-9%" планується розширити на фермерів, які постраждали від посухи.

Про цеповідомляти прес-служба президента.

Читайте такожКабмін має намір розширити "доступні кредити" на середній бізнес

Відео дня

За словами Зеленського, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства отримало завдання з підготовки програми підтримки фермерів, які постраждали від посухи. Зокрема, передбачається розширення програми "доступні кредити 5-7-9%".

Допомога фермерам

"Я говорив з фермерами. Поставило завдання. Крім програми "5-7-9%", буде виділена частина в цій програмі для фермерів. Насамперед для тих, які постраждали від посухи в Україні", - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" видано позик на суму 6 млрд грн.

Крім того, профільні міністерства мають розробити програми зрошення.

Зеленський зазначив, що уряд має вирішити питання страхування врожаю.

Хронологія подій

  • 3 лютого 2020 року уряд оголосив про старт програми "Доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал цього року в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабмін спростив доступ до кредитів, які видаються представникам малого і мікробізнесу в рамках програми, пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямками використання і максимальної суми кредиту.
  • У програмі беруть участь 18 банків.
  • 4 вересня 2020 року Кабмін заявив про те, що має намір розширити "Доступні кредити" на середній бізнес.