Аграрії засіяли озимими понад чверть запланованих площ / фото УНІАН

Українські аграрії з усіх областей країни приступили до осінньої посівної кампанії й станом на 28 вересня засіяли озимими зерновими понад 2,2 мільйона га, або 27% планованих площ.

Читайте такожМінекономіки прогнозує скорочення виробництва цукру в Україні

Про це повідомляти прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

"Попри погодні коливання, по всій території України успішно проходить сівба озимих культур. Аграрії повністю забезпечені всіма необхідними ресурсами для проведення осінньої посівної кампанії. Темпи посівної - в рамках запланованої динаміки", - наводяться в повідомленні слова міністра Ігоря Петрашка.

Скільки чого засіяли

Зокрема, на звітну дату пшениці посіяно 1,5 мільйона га (25% до прогнозу), ячменю – 61,2 тисячі га (6% до прогнозу), жита - 28,7 тисячі га (22% до прогнозу), ріпаку - 620 тисяч га (61% до прогнозу).

Лідерами за темпами сівби, які вже засіяли більшу частину запланованої площі, є Сумська (67%), Луганська (63%) та Житомирська (60%) області.

Що цьому передувало

  • Українські аграрії станом на 25 вересня зібрали 48 мільйонів тонн основних культур нового врожаю, з яких 37,6 - зернових і зернобобових. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очікує врожай зернових та зернобобових культур в Україні у 2020 році на рівні 68 мільйонів тонн, олійних - 20 мільйонів тонн.