Ілюстрація УНІАН

Студенти ДонНТУ з достатнім рівнем успішності будуть щомісяця отримувати корпоративні шахтарські стипендії від 750 до 2000 грн, з урахуванням року навчання та середнього балу.

Як повідомляє 112 Україна, працівникам та їх дітям «Донецьксталь» і ШУ «Покровське» повністю або частково компенсують вартість навчання у вузі на гірських спеціальностях (повна вартість – від 8,5 до 27 тис. грн у рік). А переможці конкурсів інженерних і наукових проектів будуть отримувати гранти на придбання необхідної для навчання комп'ютерної техніки.

За словами Ільдара Салєєва, гендиректора «Донецьксталі», поточна ситуація на вугільних підприємствах потребує наявності кваліфікованих спеціалістів, які вміють працювати в умовах високої автоматизації і механізації процесів.

Відео дня

«З підприємствами-партнерами ми активно впроваджуємо інновації, і часто використовуємо складне американське і європейське обладнання, аналогів якому немає в Україні. Щоб і далі успішно проводити модернізацію й нарощувати виробництво, ми починаємо формувати кадровий резерв – для себе, і для галузі в цілому», - заявив Салеев.

Він також повідомив, що крім стипендій, було прийнято рішення сформувати групи перспективних молодих фахівців для навчання за дуальною системою.

Так, протягом першого семестру навчання буде проходити у ВНЗ. Починаючи з другого і наступних семестрів теоретична модульна освіта буде становити 50% навчального часу, а інша половина відводиться для оплачуваної практики на шахтоуправлінні. Навчальні програми при цьому будуть адаптовані під сучасну технологію виробництва.

Також буде модернізована лабораторна база університету та розгорнута спільна інноваційна діяльність з подальшим впровадженням передових розробок.

«Наше співробітництво з ДонНТУ сприятиме поверненню колишнього престижу професії в регіоні, а студентам дозволить бути готовими до будь-яких нововведень і змін у вугільній промисловості», - підсумував гендиректор «Донецьксталі».