Ілюстрація REUTERS

Політика нинішнього уряду Данії, який поки не дозволив прокладку газопроводу «Північний потік-2», у своїх територіальних водах, може перешкодити запуску проекту в запланованй термін.

Читайте такожУ США оприлюднили список можливих санкцій через "Північний потік-2"

Про це сказав у п'ятницю екс-канцлер Німеччини, голова ради директорів оператора будівництва газопроводу Nord Stream 2 Герхард Шредер, передає Рейтер.

Відео дня

“Північний потік-2 - це той проект, який може бути введений в експлуатацію вже в кінці року. Але є проблема - це, очевидно, політика Данії. Це пов'язано з політичним тиском США (на Данію)", - сказав він. 

Шредер також додав, що вибори в Данії, які відбудуться цього року, можуть змінити ситуацію і дозволити закінчити укладання трубопроводу вчасно.

Довідка УНІАН. Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року.

В кінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2») отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції. При цьому Данія, через територію якої газопровід також повинен проходити, відповідного дозволу не дала.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».

За оцінками експертів, в результаті припинення транзиту природного газу через територію України наша країна може втратити майже 3 млрд дол. доходів на рік.