Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає мінімальними шанси пом'якшити вимоги щодо тарифів на газ для населення на майбутніх переговорах України з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожХолодна вода може подорожчати на 15%

Про це він заявив в ефірі "Радіо НВ", коментуючи висловлювання представника президента в Кабміні Андрія Геруса, що команда нового президента на переговорах у вересні запропонує Фонду пом'якшити позицію за цінами на газ та лібералізації ринку газу.

Відео дня

"Шанси на те, що це буде знято, на мій погляд, як я зараз оцінюю, мінімальні. Якщо це вдасться, то це буде позитивно", - сказав прем'єр.

При цьому Гройсман вкотре нагадав, що це зобов'язання Україна взяла на себе багато років тому – за прем'єрства Юлії Тимошенко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні діє режим спеціальних зобов'язань, за якими НАК "Нафтогаз України" продає облгазам і теплокомуненерго природний газ не вище визначеної урядом ціни. Питання визначення ціни газу для потреб населення є предметом переговорів України з Міжнародним валютним фондом. Представники Фонду наполягають на тому, що вартість блакитного палива має вирівнятися (піднятися) до рівня імпортного паритету.