«Нафтогаз» публікуватиме борги теплокомуненерго за газ / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» починає регулярну публікацію інформації про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецзобов‘язань і тому ризикують бути відключеними від ресурсу в опалювальний період, повідомляє компанія.

Читайте такожПослугою "Газовий запас" вже скористалися понад сім тисяч сімей – "Нафтогаз"

«Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачам в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Інформацію про недобросовісних теплопостачальників "Нафтогаз" планує оновлювати на своєму сайті щочетверга. Вона включатиме, зокрема, дані про рівень заборгованості кожного підприємства і мінімальну суму, сплата якої тепловиробником дасть змогу йому отримувати газ на пільгових умовах.

На сьогодні список включає 142 боржника при загальній чисельності тепловиробників (на момент закінчення попереднього опалювального сезону) - 1316 підприємств.

Як повідомляв УНІАН, через борги перед НАК «Нафтогаз України» 10 теплогенеруючих підприємств можуть залишитися без газу.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.