У частині Києва можуть бути проблеми з опаленням - «Нафтогаз» / фото УНІАН

Борги 14 столичних тепловиробників ставлять під загрозу теплопостачання жителів деяких будинків Києва в опалювальному сезоні, повідомляє НАК «Нафтогаз України».

Читайте такожГончарук запевнив, що в українських сховищах достатньо газу на зиму

«Чотирнадцять тепловиробників міста Києва не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах, встановлених державою (ПСЗ), що ставить під загрозу своєчасний початок опалювального сезону для жителів деяких мікрорайонів столиці», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, йдеться про компанії «Акважитлосервіс», «Сучасні муніципальні технології», «Вертон Технолоджі», «Елізіум ЖЕО», «Енерго Сервіс Груп», «Еско-Експерт», «Ефективні енергетичні системи», «Житлокомфорт», «Житло-Сервіс», «Сент Софія Проперті Менеджмент», «Щорса, 32 ЖЕП», «Групова котельня МВС України», ОСББ «Перемога 131-А» і «Юрківська 28».

Зазначається, що розрахунки перелічених підприємств і об'єднань з НАК «Нафтогаз України» - нижчі за встановлений законодавством мінімальний рівень. Водночас переважна більшість столичних тепловиробників, а саме 91 компанія і об'єднання, включаючи найбільшого столичного виробника тепла «Київтеплоенерго», сумлінно розраховуються за отриманий газ.

«Нафтогаз» закликає столичних тепловиробників, які не дотримуються вимоги законодавства, для отримання газу на пільгових умовах ПСЗ (постанова про покладання спецзобов’язань - УНІАН), привести свої розрахунки до належного рівня. Також просимо столичну мерію взяти під контроль діяльність цих підприємств і об'єднань - адже від їх правильної роботи залежить своєчасний старт опалювального сезону і наявність тепла в будинках киян», - зазначила компанія.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявила про намір регулярно публікувати інформацію про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецзобов’язань і тому ризикують бути відключеними від ресурсу в опалювальний період.