За словами Гончарука, у підготовці до опалювального сезону дуже висока роль місцевого самоврядування / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук допускає, що аварійні та позаштатні ситуації на інфраструктурних об'єктах упродовж опалювального сезону повторюватимуться через їх сильну зношеність.

Читайте такожГончарук про можливе припинення транзиту: батареї будуть теплими, але в деяких містах виникнуть тимчасові проблеми«В Україні традиційно дуже зношена інфраструктура, тому ми очікуємо, що ситуації з аваріями, позаштатні ситуації в різних містах повторюватимуться. Кожне місто готове до опалювального сезону по-своєму. Тобто ситуації в різних містах різні, і роль місцевого самоврядування дуже висока», – сказав він.

За словами Гончарука, роль держави в підготовці до опалювального сезону полягає в тому, щоб у підприємств не було проблем з розрахунками за газ з монополістами. Тобто те, на що підприємства самі вплинути не можуть. На цьому рівні, на думку прем'єра, проблем немає.

Відео дня

«В цілому країна до опалювального сезону готова. Підстав вважати, що у нас будуть якісь заплановані проблеми – немає», – зазначив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, раніше Гончарук заявляв, що опалювальний сезон 2019/2020 років почнеться без проблем у всіх містах країни, крім Сміли та Нового Роздолу.

За словами прем'єра, це пов'язано з тим, що опалення в цих містах здійснювали приватні компанії, які своїми діями створили критичні ситуації, на вирішення яких потрібен певний час.