Ілюстрація REUTERS

Слухання в апеляційному суді округу Свеа у Стокгольмі за заявою «Газпрому» про оскарження рішення Стокгольмського арбітражу щодо контракту на купівлю-продаж газу мають відбутися у лютому 2020 року, а слухання апеляції на рішення щодо транзитного контракту заплановані на осінь.

Читайте також«Нафтогаз» не проти, щоб «Газпром» повернув $3 мільярди боргу газом

Про це Facebook написав очільник «Нафтогазу України» Андрій Коболєв.

Відео дня

«Усні слухання у справі про заяву «Газпрому» щодо оскарження другого арбітражного рішення (остаточне у справі з купівлі-продажу газу) мають бути розглянуті у лютому 2020 року. Слухання щодо апеляції на третє рішення (з транзитного контракту) заплановані на осінь наступного року», - написав Коболєв.

Він зазначив, що арбітражні рішення залишаються дійсними і підлягають виконанню, незважаючи на процес апеляційного оскарження.

«Такі рішення втрачають силу тільки у разі задоволення апеляції, і не раніше», - додав керівник «Нафтогазу».

Як повідомляв УНІАН, у середині листопада 2019 року «Нафтогаз» виграв у «Газпрому» апеляцію за першою скаргою російського монополіста на рішення Стокгольмського арбітражу від 31 травня 2017 року.

У цьому рішенні повністю скасовувалися вимоги «Газпрому» про положення контракту «бери або плати», що звільняє Україну від зобов'язання платити «Газпрому» 80 млрд доларів.