Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Путін заявляє, що питання збільшення постачання газу до Сербії без транзиту через Україну обговорюється.

Читайте такожПутін назвавши умови України по транзиту "неприйнятними"

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на спільній з президентом Республіки Сербія Олександром Вучичем прес-конференції.

Відео дня

"Сербія буде забезпечена газом в будь-якому випадку за різними маршрутами. Питання, яке сьогодні обговорювалося, - питання збільшення постачання до Сербії у зв'язку зі зростанням економіки. Збільшується потреба Сербії в первинному джерелі енергії, і я хочу привітати з цим сербське керівництво", - заявив Путін.

За його словами, "ми бачимо: у зв'язку зі зростанням економіки, зі зростанням споживання зростає й споживання, насамперед у промисловості, промисловість зростає. Без українського транзиту зможемо ми прямо в найближчий час забезпечити збільшення? Це питання, яке ми обговорювали".

У свою чергу, Вучич повідомив, що Путін та голова "Газпрому" запевнили його в можливості придбати додаткові обсяги російського газу з інших країн.

"Перший і другий квартал наступного року ми зможемо зустріти з певною упевненістю незалежно від переговорів Росії та України. Я відчуваю себе спокійніше і навіть не можу приховати посмішку. Спасибі президенту Путіну, спасибі нашим російським друзям", - сказав Вучич.