Церемонія відкриття "Турецького потоку" пройде 8 січня в Стамбулі / фото gazprom.ru

Росія має намір розпочати поставки газу по газопроводу "Турецький потік" через кілька днів. Про це заявив очільник "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожУ Росії визнали, що не мають чим добудувати "Північний потік-2"

"Через кілька днів ми з вами розпочинаємо поставки газу з морського газопроводу "Турецький потік", і попереду у нас завершення будівництва "Північного потоку-2", - сказав Міллер.

Відео дня

На його думку, нові морські магістралі підвищать енергетичну безпеку європейського регіону і допоможуть Європі в досягненні екологічних цілей.

За словами Міллера, експорт "Газпрому" до Європи за підсумками 2019 року очікується в розмірі 198,8 млрд кубометрів газу. Порівняно з показником 2018 року показник може знизитися приблизно на 1%.

Церемонія відкриття "Турецького потоку", як очікується, пройде 8 січня у Стамбулі за участю президентів РФ і Туреччини.

Як повідомляв УНІАН, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав закон про оборонний бюджет США на 2020 рік, який передбачає, зокрема, санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Швейцарська компанія Allseas призупинила участь у будівництві "Північного потоку-2" через набрання чинності законом про оборонний бюджет США.