Юрій Вітренко / фото УНІАН

Премії менеджменту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» за отримані від російського «Газпрому» 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу ще не призначено.

Про це повідомив у Facebook виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Зараз можу абсолютно чесно стверджувати, що премії за отримані від «Газпрому» напередодні Нового року 2,9 мільярда доларів ще не було призначено. Хоча це справді прямо передбачено трудовими контрактами конкретних працівників компанії», - написав Вітренко.

Відео дня

Також він зазначив, що питання премій - це компетенція правління компанії відповідно до рішення наглядової ради.

Читайте такожТоп-менеджмент "Нафтогазу" отримає премії в 700 мільйонів

«Я не призначаю сам собі премію. Це може робити тільки правління «Нафтогазу» - згідно з рішенням Наглядової ради «Нафтогазу». Мого прізвища ви не знайдете серед членів правління «Нафтогазу», - повідомив Вітренко.

Він підтвердив, що відповідно до контрактів група працівників має отримати 1% від виграних грошей.

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада «Нафтогазу» прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій в 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді, за рішенням якого «Газпром» має виплатити українській компанії 4,6 млрд дол.

Суму премії було розділено на дві частини. Першу частину премій на суму 20,7 млн дол вже було виплачено. Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності «Нафтогазу» за 2017 рік.

Решта премії виплачуватиметься упродовж трьох років після успішного стягнення з «Газпрому» залишку виграшу (2,6 млрд дол. + відсотки).