Ілюстрація REUTERS

Держкомпанія «Укртрансгаз» завершує сезон відбору газу і готує підземні сховища газу до закачування, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожУкраїна вперше здійснила транзит газу між країнами Євросоюзу

Повідомляється, що два підземних сховища вже працюють в режимі закачки і в них вже було направлено 53 млн куб. м газу. Інші сховища готуються до виходу в нейтральний період - на них будуть здійснюватися регламентні і ремонтні роботи перед початком закачування.

Відео дня

У компанії нагадали, що зараз у сховищах знаходиться 15,9 млрд куб. м газу, в т. ч. в режимі митного складу - 1,6 млрд куб. м, який належить трейдерам з таких країн, як Швейцарія, Франція, США, Естонія, Чехія, Словаччина, Польща, Німеччина, Ірландія.

Як повідомляв УНІАН, Україна 2 листопада 2019 року припинила закачування природного газу в підземні сховища і перейшла в режим роботи, який передбачає відбір «блакитного» пального для потреб опалювального сезону 2019-2020 років.

Запаси підземних сховищах становили 21,76 млрд куб. м, тоді як до початку опалювального сезону 2018-2019 років Україна накопичила у ПСГ 17,2 млрд кубометрів газу.