Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" відшкодує різницю в ціні на газ учасникам програми "Газовий запас" в кінці квітня - початку травня, повідомив в ефірі одного з телеканалів голова правління НАК Андрій Коболєв.

Читайте такожГаз для населення в березні подешевшає на 14%

"Ми передбачили пункт, що якщо ціна на ринку, або ціна, за якою ми будемо поставляти газ, буде менше, ніж ціна Газового запасу", то ми різницю повернемо. Тобто фактично наші споживачі отримали страховку, якби ціна почала зростати, а якщо вона стане менше – ми повертаємо різницю. Як на мене, це максимально лояльні й максимально чесні умови, які ми зробили для захисту українських споживачів", - сказав він.

Відео дня

При цьому Коболєв запевнив, що споживачі не були обмануті й отримають компенсацію різниці в ціні на газ через систему газзбутів.

"Гроші будуть повернуті в кінці опалювального сезону. Ми очікуємо, що це можна буде зробити в кінці квітня - початку травня. Я думаю, що карантин на це не має вплинути, і ми будемо зараз робити все для того, щоб повернення цих коштів було максимально швидким, цивілізованим і без будь-яких важких рухів для клієнтів", - зазначив голова НАК.

Як повідомляв УНІАН, у вересні "Нафтогаз України" запустив новий продукт "Газовий запас" і пропонував побутовим споживачам купити газ за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

Так, домогосподарства могли закупити до 25 тисяч кубометрів газу за ціною 4874,42 гривні (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу) за тисячу кубометрів до 25 вересня.

Пізніше НАК заявив, що програмою "Газовий запас" можуть скористатися також ОСББ з власними котельнями та інші виробники теплової енергії, уклавши договір до 18 жовтня.

За час дії програми "Газовий запас" нею скористалися понад 50 тисяч сімей.