ЛМР вимагає скасувати абонплату за газ / Фото УНІАН

Депутати Львівської міської ради підтримали звернення до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо скасування абонплати за підключення до системи газопостачання. Ухвалення документа ініціював голова фракції УКРОП у міській раді Ігор Телішевський. За звернення проголосували 49 депутатів.

Читайте такожЛьвівська облрада вимагає звільнення голови НКРЕКП

У документі, зокрема, зазначається, що НКРЕКП, мотивуючи своє рішення нібито необхідністю підвищити прозорість тарифоутворення та стимулювати громадян економити газ, насправді вкотре подбала про інтереси олігархів, які фактично монополізували забезпечення населення не лише електрикою, а й газом. «Дозволивши Рінату Ахметову заробити на вугільній формулі «Роттердам+», через яку українці переплатили близько 10 млрд грн за електроенергію, нині влада взялася примножувати статки арештованого у Відні Дмитра Фірташа. Саме він контролює більшість газорозподільних підприємств – облгазів. Їхня загальна виручка цього року завдяки запровадженню абонплати має зрости до 24,15 мільярда гривень», – йдеться у тексті.

Відео дня

«Найбільше обурює те, що ці «схеми» Нацкомісії – абсолютно безкарні та, імовірно, санкціоновані згори. Недарма ротацію її складу, призначеного указом глави держави, та заміну очільника – президентського ставленика Дмитра Вовка – всіляко затягують, порушуючи строки, відведені законодавством, та ігноруючи вимоги європейських партнерів», – зазначає укропівець Ігор Телішевський.

Депутати Львівської міської ради вважають такі дії НКРЕКП і влади шкідницькими. Вимагають скасувати відповідні постанови Нацкомісії, якими запроваджується абонентська плата за газ із 1 квітня, і  наполягають на проведенні невідкладної ротації складу регулятора та звільненні Дмитра Вовка – голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.