У Берліні завершився другий раунд газових переговорів Україна-ЄС-Росія / Фото УНИАН

У Берліні сьогодні, 26 травня, відбулася тристороння зустріч Україна-Європейський Союз-Росія з питань постачання  російського газу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

«Під час зустрічі було обговорено низку питань щодо посилення енергетичної безпеки України та вирішення спірних питань щодо ціни на російський газ», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте також«Нафтогаз» готується до зустрічі з «Газпромом» у суді

Сьогодні під час брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс сказав, що завданням другого раунду переговорів щодо газу між Росією, Україною та Європейським Союзом є пошук компромісних рішень проблеми визначення прийнятної ціни на російський газ для України з точки зору загальноприйнятої ринкової практики газопостачання в Європі.

При цьому він зазначив, що ЄС буде представлено комісаром із питань енергетики Гюнтером Оттінгером, українська сторона - міністром енергетики і вугільної промисловості Юрієм Проданом і представниками національної акціонерної компанії "Нафтогаз", а Росія - міністром енергетики Олександром Новаком і представниками газового монополіста компанії "Газпром".

Читайте такожРосія не виключає надання Україні знижки на газ

"Завданням берлінського раунду буде пошук компромісних рішень проблеми визначення прийнятної ціни на російський газ для України з точки зору загальноприйнятої ринкової практики газопостачання в Європі, заохочення російської сторони до переговорів і до відмови від практики нав'язування своїм торговим партнерам політично мотивованих цін на газ", - сказав Перебийніс.

Він додав, що метою зустрічі буде спроба побудувати прозорі, рівноправні й недискримінаційні умови співробітництва з урахуванням європейських норм і стандартів у цій сфері.

Як повідомляв УНІАН, перший раунд переговорів ЄС – Україна - Росія відбувся 2 травня у Варшаві. Після цього був ще один раунд на рівні технічних експертів.