Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту знизилися в четвер, звернувши назад зростання попередньої сесії на тлі побоювань щодо того, чи зможуть великі виробники нафти домовитися про продовження рекордних скорочень видобутку, а також колосального зростання запасів дистилятів у США.

Читайте такожАналітик спрогнозував, що буде далі зі світовими цінами на нафту

Ф'ючерси на нафту марки Brent вранці знизилися на 1,16% до $39,33 за барель, WTI - на 1,85% до $36,6 за барель.

Відео дня

Саудівська Аравія і Росія попередньо домовилися про продовження поточних умов угоди ОПЕК+ про скорочення видобутку нафти на один місяць, підсиливши тиск на країни з низьким рівнем дотримання домовленостей, повідомили Рейтер джерела.

Однак, їм не вдалося домовитися про проведення засідання ОПЕК+ в четвер для обговорення скорочень, при цьому джерела в ОПЕК стверджують, що все буде залежати від того, наскільки країни, які досі не виконали свої цільові показники, будуть поглиблювати свої скорочення.

"Ринок глянув на це і сказав, що стає все складніше досягти цієї угоди", - сказав Лелан Шоу, керівник відділу досліджень в галузі сировинних товарів в National Australia Bank.

Це означає, що ОПЕК+ повернеться до того, про що сторони домовлялися у квітні, а саме - до зниження скорочень поставок до 7,7 мільйона барелів на добу з липня, сказав він.

Країни Перської затоки, що входять в ОПЕК, - Саудівська Аравія, Кувейт і Об'єднані Арабські Емірати - не планують продовжувати свої добровільні додаткові скорочення видобутку нафти на 1,18 мільйона барелів у добу після червня, повідомили в середу два джерела.

Управління енергетичної інформації (EIA) в середу повідомило, що запаси бензину зросли на 2,8 мільйона барелів до 257,8 мільйона барелів, запаси дистилятів збільшилися на 9,9 мільйона барелів до 174,26 мільйона барелів.