Компанія закликала європейські компанії долучитися до проекту розвитку відновлюваних джерел енергії в Україні, який передбачає збільшення  встановленої потужності "зеленої" енергетики до 30 ГВт до 2030 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Важливою частиною енергетичної безпеки є відновлювані джерела енергії. ДТЕК ініціював проект "30 до 2030", який має стати важливою частину плану відновлення України та має на меті збільшити потужність відновлюваних джерел енергії в Україні до 30 ГВт у 2030 році", - повідомили в компанії.

Відео дня

Просування ініціативи "30 до 2030 року" - основна частина місії ДТЕК у Давосі під час Всесвітнього економічного форуму.

"Ми віримо, що Україна може стати еталоном для відновлюваних технологій, впроваджуючи нові технології та бізнес-моделі", - повідомили в компанії.

В компанії наголосили, що в результаті цієї ініціативи Україна зможе замінити російські джерела енергії, допомагаючи ЄС перепроектувати свою енергетичну безпеку

"Ми хочемо збільшити встановлену потужність відновлюваних джерел енергії в Україні з поточних 9 ГВт до 30 ГВт до 2030 року. На це знадобляться мільярди інвестицій і підтримка ЄС. І тоді все ця електроенергія може експортуватися в Європу і підтримувати Європу", - зазначив генеральний директор  Максим Тімченко в коментарі німецькому виданню Deutsche Welle.