У компанії YASNO поки не розраховують на повернення в Києві до подачі світла за графіком / фото УНІАН

У Києві поки не слід розраховувати на повернення до графіків поставок електроенергії.

"На жаль, стан системи в Києві практично не змінився. За день відключалося майже все місто, близько 1,1 млн користувачів. На наближення до графіка поки навіть не розраховуємо. За фактом зараз маємо потужність на 50% меншу необхідної. З якої треба живити критичну інфраструктуру. Проте світло стабільно подається на критичну інфраструктуру, місто в основному з водою і опаленням", - написав генеральний директор компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко в Facebook.

Водночас, за його словами, диспетчери намагаються зробити так, щоб райони мали постачання електроенергії хоча б на короткий час, але "є низка будинків, які не включалися від учорашнього ранку".

Відео дня

Також він повідомив, що у місті Дніпро все більш-менш стабільно. "Колеги намагаються максимально наблизитися до графіків. Завтра маю надію на гарні новини", - додав Коваленко.

Він зазначив, що ремонтні роботи тривають. "Та якщо ви досі не утеплилися і не переглянули список речей, які вам потрібні, аби спокійно прожити тривалі відключення - зараз саме час про це подбати", - заявив Коваленко.

Атака РФ 19 грудня та блекаут у Києві

Як повідомляв УНІАН, вночі 19 грудня столиця витримала кілька хвиль атак іранських Shahed. Повідомлялося про вибухи в Солом'янському та Шевченківському районах.

Згідно з повідомленням Повітряних сил Збройних сил України, загалом тієї ночі над Україною знищено 30 з близько 35 ворожих дронів-камікадзе.

За словами мера Києва Віталія Кличка, у столиці від дефіциту електропостачання найбільше страждають Оболонський, Подільський та Деснянський райони.