За словами міністра, позитивний вплив мав початок нового будівельного сезону / фото depositphotos.com

Сприятлива кон'юнктура на зовнішніх ринках залізних руд і чорних металів, а також подальше зростання споживчого попиту на внутрішньому ринку забезпечили зростання промислового виробництва в березні 2021 року.

Як повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, про це сказав міністр Ігор Петрашко.

Читайте такожМінекономіки виплатить аграріям компенсацію за відсотки за кредитами

Відео дня

"Серед факторів, які забезпечили зростання виробництва промислової продукції, можна відзначити сприятливу кон'юнктуру на зовнішніх ринках залізних руд і чорних металів. Зокрема, металургійне виробництво зросло на 5,2%, видобуток металевих руд - на 3,2%. Це поєдналося з подальшим зростанням споживчого попиту на внутрішньому ринку", - цитує Петрашка прес-служба.

Крім того, за словами міністра, позитивний вплив справив початок нового будівельного сезону. Виробництво неметалевої мінеральної продукції зросло на 3,9%, виготовлення виробів з деревини, Виробництво паперу і поліграфічна діяльність - на 5% і проведення посівної кампанії в сільському господарстві спричинило зростання виробництва хімічних речовин і хімічної продукції на 14,3%.

"І хоча в другій половині березня відбулося посилення карантинних заходів в окремих регіонах країни, в результаті пристосування бізнесу до складних умов спостерігалося зростання виробництва в інвестиційних видах діяльності. Наприклад, в машинобудуванні виробництво зросло на 7,6%, Виробництво меблів, іншої продукції, ремонт і монтаж машин і обладнання - на 26,1%, текстильне виробництво зросло на 14,6%", - цитує Петрашка прес-служба.

Відзначається, що відновлення економічної активності реального сектора економіки сформувало підвищений попит на енергетичні ресурси (виробництво електроенергії, газу і кондиційованого повітря зросло на 7,3%, видобуток вугілля - на 8,1%).

Що цьому передувало

Промислове виробництво в Україні в березні 2021 року в річному вираженні – до березня 2020 року – без урахування коригування на ефект календарних днів збільшилося на 2,1%.