Глава "Нафтогазу" заявив, що компанія має намір залучати міжнародні інвестиції / Ілюстрація REUTERS

НАК "Нафтогаз України" ставить перед собою завдання збільшити видобуток природний газ у найближчі десять років в 1,8 рази, до 24 млрд куб. м.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко під час першого дня "українського газового інвестиційного конгресу" в Києві.

Читайте такожЦієї зими в Україні вперше не буде держрегулювання цін на газ-глава "Нафтогазу"

Відео дня

"Виходячи з існуючого портфоліо, ми можемо збільшити наше виробництво з 13 мільярдів кубометрів газу до 24 мільярдів у наступні 10 років", - сказав він.

За його словами, виробництво газу з усіма витратами економічно доцільно розвивати при собівартості видобутку від 100 до 160 доларів за тис.куб. м, як на суші, так і на морському шельфі. Також Вітренко зазначив, що при нинішніх цінах на газ в Європі, які в 10 разів вище торішніх, будь-які інвестиції у видобуток газу є виправданими.

Глава "Нафтогазу" заявив, що компанія має намір залучати міжнародні інвестиції для розвитку українського газовидобутку, а також співпрацювати, а не конкурувати з іншими видобувними компаніями.

Видобуток газу:

Україна щорічно споживає приблизно 30 млрд куб.м газу, з них 14 млрд кубів видобуває державна компанія "Укргазвидобування", 6 млрд куб. м - видобувають приватні компанії, а ще 10 млрд куб. м. імпортується з країн Європи.