НКРЕКП  зробив розміщення персональних газових кодів на платіжках обов'язковим / Фото УНИАН

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП),  зобов'язала операторів газорозподільних мереж (облгази) зазначати EIC-код споживача в електронному кабінеті та платіжці.

Про це йдеться у рішенні регулятора, ухваленому на засіданні 26 серпня.

Читайте такожНКРЕКП підвищила відповідальність за небаланси на ринку газу

Відео дня

«На  постійній  основі  в  особистих  кабінетах  (за  наявності)  та  щомісячно  в платіжному  документі  побутового  споживача  зазначає  його  EICкод  (за наявності) його  точки  комерційного  обліку", — зазначається в рішенні.

EIC-код  - це персональний газовий номер, який має кожне приміщення, куди підведені газові труби.

Для переходу до нового постачальника газу споживач має надати EIC-код свого будинку, або квартири. Раніше ці відомості друкувалися на платіжках за газ. Але після того, як в Україні з 1 липня цього року спростили процедуру зміни постачальника газу, більшість облгазів припинили друкувати EIC-коди в платіжках. Тепер регулятор ринку – НКРЕКП – зробив розміщення персональних газових кодів на платіжках обов'язковим.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні почав працювати ринок газу для населення, і домогосподарства можуть вільно змінювати газового постачальника. Постачальники газу, зі свого боку, зобов'язані до початку місяця публікувати актуальні ціни.