Експерт розповів, коли Київ зможе повернутися до планових відключень електроенергії / фото УНІАН

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко вважає, що Київ зможе повернутися до планових відключень електроенергії за тиждень-півтора. Проте світло подаватимуть по 10 годин на добу в кращому випадку.

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна Харченко зазначив, що остання атака російських окупантів була зосереджена на Київському енергорайоні. Вона призвела до значних пошкоджень енергетичної системи.

"Декілька суттєвих пошкоджень призвели до того, що Київ – і без того досить дефіцитний регіон з точки зору поставок електроенергії – опинився у вкрай складному становищі як з точки зору доставки до нього електрики, так і з точки зору розповсюдження її всередині Києва і області. Тривають роботи і відновлення, але, враховуючи характер пошкоджень, я думаю, що киянам слід готуватися до того, що наступні щонайменше 2-3 тижні наявність електрики протягом 4-6 годин в будинку – це добра новина", – пояснив Харченко.

Відео дня

Водночас, за його словами, упродовж тижня-півтора Київщина може повернутися до планових відключень світла.

"Але ці відключення не будуть комфортними. У кращому випадку 10 годин на добу буде наявність електрики, і 14 годин – відсутність. Це буде добрим результатом. З іншого боку, до нас їде велика кількість обладнання. Сподіваюся, що мобільна генерація зʼявиться доволі швидко, для того робиться все можливе", – зазначив експерт.

Ситуація з електроенергією в Києві

За інформацією НЕК "Укренерго", в енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії. Найскладніша ситуація в центральному регіоні та столиці. У зв'язку з цим всім областям доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

Ввечері 20 грудня в ДТЕК заявили, що мешканцям Києва поки не слід розраховувати на повернення до графіків поставок електроенергії. Зазначалося, що потужність на 50% менше необхідної.

Вас також можуть зацікавити новини: