Ілюстрація REUTERS

Оператор ГТС України перейшов на спеціальний режим через повені в західних областях.

Читайте такожПаводки на Західній Україні знищили 22 тисячі присадибних господарств - Аваков

Про це повідомив гендиректор ГТС України Сергій Макогон у Facebook.

Відео дня

"Оператор ГТС України перейшов на спецрежим роботи через повені в західних областях України. Для швидкого вживання заходів та забезпечення безперебійного газопостачання українських і європейських споживачів ми визначили всі потенційно небезпечні зони та розробили заходи локалізації в разі надзвичайних ситуацій, а також сценарії перемикання газових потоків", - написав Макогон.

За його словами, в місцях, де газопроводи перетинають річки, ведеться постійний моніторинг рівня води та стану опорних споруд. Компанія мобілізувала всі технічні служби, ремонтні бригади, а також необхідне обладнання.

"Необхідне обладнання готується приступити до ремонту, щойно дозволять погодні умови", - додав голова ГТС.

Крім того, він зазначив, що відсьогодні транзит газу в країни ЄС і передача газу українським споживачам здійснюється безперебійно і в запланованих обсягах.

Водночас об'єкти газової інфраструктури, які беруть участь у забезпеченні транзиту, знаходяться під особливим контролем: "Експерти компанії зараз оцінюють ризики як прийнятні".

Як повідомляв УНІАН, на заході України через негоду затопило населені пункти.

Зокрема, у Закарпатській області рятувальники евакуювали понад 200 осіб, зникло газо-, електрозабезпечення, оскільки не витримали електроопори.