Відбувається затоплення шахт / фото УНІАН

В результаті повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України відбувається знищення окупаційними військами вугільних копалень та газових родовищ.

Про це інтерв'ю РБК-Україна заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

За словами міністра, є шахти, які неможливо буде відновити.

Відео дня

"Є шахти, які ми вже не відновимо. Відбувається їх затоплення, і можливості повернути їх до роботи немає. Це шахта "Золота" в Луганській області, а також "Тошківська", яка знаходиться в цьому ж регіоні – вони потрапили під сильні обстріли, через які перервалося електрозабезпечення", - зазначив міністр.

Міністр також зазначив, що зараз порушена логістика і видобуток вугілля зменшився.

"Поки не працює шахта "Імені Сургая" - люди сидять в бомбосховищах, і у них немає можливості піднятися. Всі інші працюють. Але видобуток трохи зменшився через проблеми з логістикою. По газових родовищах - є пошкодження на Олишівському родовищі в Чернігівській області. Видобуток газу загалом впав десь на 15%, а вугілля на держшахтах-до 30%", – зазначив Галущенко.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Збиток інфраструктурі України від війни в країні станом на 1 квітня 2022 року KSE Institute оцінив в $68,2 млрд, або майже у 2 трлн грн.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що втрати державного бюджету України через війну з Росією становлять близько 2 мільярдів гривень на день.