Питання обслуговування імпортозалежного обладнання в РФ не вирішене / фото УНІАН

На тлі масових антиросійських санкцій, введених проти РФ у зв'язку з вторгненням РФ в Україну, агресор позбавлений можливості вивозити іноземне енергообладнання на ремонт за кордон.

Як заявив міністр енергетики країни-агресора Микола Шульгінов, останній пакет санкцій щодо Росії зробив "майже неможливим" відправку іноземного енергообладнання з Росії за кордон для ремонту, повідомляє російський "Інтерфакс".

"Останній санкційний пакет фактично унеможливив вивезення обладнання за межі Росії для планового ремонту. На сьогоднішній день питання обслуговування імпортозалежного обладнання вкрай актуальне", - сказав Шульгінов, зазначивши, що найбільша кількість зарубіжних турбін експлуатується "РусГідро" і "Квадрою".

Відео дня

Санкції проти агресора

4 квітня 2023 року президент України Володимир Зеленський та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосили на необхідності підготовки 11-го пакету санкцій проти Російської Федерації.

7 квітня керівник офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив про те, що в 11-му пакеті готується багато неприємностей для Росії. Йшлося про санкції проти атомної енергетики РФ

12 квітня 2023 року США оголосили про нові санкції проти Росії.

15 квітня 2023 року президент України Володимир Зеленський обґрунтував введення нових санкцій проти РФ. Глава держави зазначив, що санкційний тиск на РФ - це самозахист миру і вже зараз від будь-яких інших можливостей агресій.

У НБУ прогнозують, що в наступному півріччі бюджетний дефіцит в Росії буде покриватися за рахунок друку грошей, що призведе до фінансовому краху агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: