Зростання запасів сирої нафти посилило побоювання щодо глобальної рецесії / фото REUTERS

Ціни на нафту знизились у середу після того, як галузеві дані показали, що запаси сирої нафти в США зросли більше, ніж очікувалося, хоча занепокоєння щодо пропозиції обмежили втрати. 

Про це повідомляє Reuters.

Грудневі ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 1,03 долара, або на 1,1%, до 92,49 долара за барель до 06:35 за Гринвічем після зростання на 26 центів на попередній сесії.

Відео дня

Грудневі ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) впали на 75 центів, або на 0,9%, до 84,57 долара.

"Перспективи глобального економічного спаду та жорсткішої грошово-кредитної політики переважують ймовірність скорочення пропозиції в останні тижні", - таку причину називають аналітики ANZ Research.

Запаси сирої нафти в США зросли приблизно на 4,5 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 21 жовтня, повідомляють ринкові джерела Reuters з посиланням на дані промислової групи Американського інституту нафти.

Це було вище, ніж очікування п'яти аналітиків, опитаних Reuters, які в середньому очікували збільшення приблизно на 200 000 барелів.

Хоча зростання запасів сирої нафти посилило побоювання щодо глобальної рецесії, яка призведе до скорочення попиту, поточні обмеження пропозиції утримували ціни у вузькому діапазоні.

"ОПЕК скорочує виробництво з листопада, і нові санкції ЄС щодо російської нафти, які будуть введені в дію з грудня, мають бути позитивними для цін", - сказав Reuters Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management.

Ембарго на російську нафту

31 травня країни ЄС досягли угоди щодо ембарго російської нафти.

За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, нафтове ембарго скоротить близько 90% імпорту нафти з Росії в країни Євросоюзу до кінця поточного року. Пізніше видання Bloomberg повідомило, що Росія продовжує отримувати більший прибуток від продажу нафти.

Євросоюз планує до 2023 року заборонити морський імпорт сирої та очищеної нафти з РФ. США та їхні союзники хочуть обмежити ціни на російську нафту на рівні від 40 до 60 доларів за барель.

Станом на 14 вересня доходи Росії від експорту нафти впали до мінімуму, а 5 жовтня з'явилася інформація про те, що Росія скоротить обсяги видобутку нафти.