У 2023 в Україні планують ввести в експлуатацію 500 МВт потужностей "зеленої" генерації / фото прес-служба Міненерго

Для збільшення стійкості енергосистеми у 2023 році Україна буде розвивати "зелену" генерацію і протягом року планує ввести в експлуатацію до 500 МВт потужностей відновлювальної енергетики, заявив міністр енергетики Герман Галущенко на саміті "Україна – ЄС"

"Ми будемо розвивати зелену енергетику, яка буде інтегрована в європейську економіку. Зокрема, цього року плануємо ввести в експлуатацію до 500 МВт потужностей", - сказав він.

Міністр підкреслив, що стійкість енергетичної системи України також буде збільшена завдяки децентралізації та енергетичній ефективності.

Відео дня

Також Галущенко додав, що Україна має гнучку гідроакумулюючу інфраструктуру, яка у поєднанні з іншими технологіями зберігання електроенергії дозволить Україні стати хабом з її накопичення.

Як повідомлялося, якщо влада забезпечить інвесторам продовження гарантованих умов підтримки на 1-2 роки, вони зможуть добудувати 300-500 МВт потужності "зеленої" енергетики вже у найближчі місяці. 

Також генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв переконаний, що зараз необхідно надати пріоритет розвитку "зеленій" генерації, оскільки в деякі періоди часу енергосистема Одеської області працює за рахунок відновлювальних джерел енергії.